Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber penalizován za výměnu převodovky

Webber penalizován za výměnu převodovky

Australan klesne na roštu v Belgii o pět míst.

Mark Webber přijde na startovním roštu Velké ceny Belgie o pět míst, mechanici Red Bullu museli totiž v jeho voze před třetím volným tréninkem vyměnit převodovku.

Australan byl shodně penalizován už o víkendu na německém Hockenheimringu. Protože však Webber dokončil závod v Maďarsku a převodovka nevydržela pět velkých cen, je nyní druhý muž průběžné klasifikace šampionátu v rozporu s pravidly.

Prohlášení FIA potvrdilo, že výměna převodovky ve Webberově voze bude znamenat odsun o pět pozic na startovním roštu nedělního závodu.

"Výše uvedený jezdec (Webber) dokončil předchozí závod v Budapešti a tato výměna převodovky proběhla předtím, než bylo absolvováno pět závodů v řadě," uvádí se v prohlášení.

Jezdci Red Bullu Webber a Sebastian Vettel byli letos již několikrát ovlivněni technickými problémy, ačkoliv Webber narozdíl od svého týmového kolegy kvůli poruše nemusel odstoupit ze závodu.

Ke spolehlivosti letošního RB8 Webber řekl: "Seb přišel o spoustu bodů ve Valencii. Já jsem také párkrát přišel o spoustu bodů, takže jsme si v rámci našeho týmu tak trochu stříleli do vlastních, ale obecně se Sebem vždycky na konci něco získáme. Obecně je to díky kvalitě týmu."