Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velké opotřebení pneumatik mě stálo podium, myslí si Massa

Velké opotřebení pneumatik mě stálo podium, myslí si Massa

Brazilec čtvrtým místem vyrovnal nejlepší umístění sezóny.

Felipe Massa prohlásil, že obrovské opotřebení pneumatik Pirelli mu zabránilo dojet před domácími diváky Ferrari ve Velké ceně Itálie na podiu.

31letý Brazilec, který zatím nemá jistou sedačku pro příští sezónu, má za sebou zřejmě nejlepší závod sezóny.

Až do zastávek v boxech jel Massa druhý za Lewisem Hamiltonem. Druhá příčka mu patřila i po zastávce, a to i přesto, že jeho inženýři přišli kvůli poruše o všechna telemetrická data z jeho vozu. Následně však přepustil svou pozici týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi.

Od té chvíle se ale začal potýkat s velkým opotřebováváním pneumatik a proti Sergiu Pérezovi, který jel na čerstvějších pneumatikách, neměl žádnou šanci. Pérez se následně dostal také před Alonsa na druhé místo. Massa i přesto čtvrtým místem vyrovnal své nejlepší umístění v letošní sezóně ze Silverstonu.

"Byla to smůla," řekl Massa. "Dnes jsme byli v hodně obtížné situaci kvůli opotřebení pneumatik. Myslím, že když to vezmu v úvahu, byl to pro tým dobrý výsledek."

Ohledně telemetrie Massa řekl: "Na začátku závodu přišli o veškerou telemetrii, takže nás nemohli vidět na trati. Všechno, co mi ale řekli, jsem udělal na volantu. Nemyslím si, že to byl velký problém, pneumatiky byly větší potíží. Na našich vozech bylo opotřebení opravdu masivní.

Očekával jsem, že to bude lepší, takže to byla ta nejdůležitější věc, co se dnes udála. I přesto to pro nás byl dobrý výsledek, třetí a čtvrté místo je pro tým dobrý výsledek."


Massa také dodal, že výkon v závodě a samotný výsledek mu pomohly zvýšit šance na setrvání ve Ferrari i v sezóně 2013, která by tak byla jeho osmým rokem v italské stáji.

"Byl pro mě určitě důležitý můj vlastní závod, ale pomoc Fernandovi v šampionátu stejně jako kondice pro boj v šampionátu, který jak víme je důležitý pro tým, byla potřebná. Myslím, že v závodě se obojí podařilo."