Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber vybojoval pole position téměř perfektním kolem

Webber vybojoval pole position téměř perfektním kolem

Australan je se svým výkonem i přes jednu chybu spokojený.

Mark Webber se k prvnímu letošnímu kvalifikačnímu vítězství dostal díky téměř perfektnímu kolu, které se mu během třetí části kvalifikace podařilo zajet.

Australan vybojoval v Koreji svou jedenáctou pole position v kariéře. Letos přitom z nejvýhodnější pozice na startovním roštu vyrazí už podruhé, v květnové Velké ceně Monaka totiž vytěžil z penalizace pro vítěze kvalifikace Michaela Schumachera.

"To kolo bylo velice dobré, až na patnáctou zatáčku," řekl po kvalifikaci Webber. "Najel jsem do ní dobře, ale výjezd nebyl nejlepší.

Mimo to mi to ale vyšlo pěkně, protože jedenáctku a dvanáctku jsem zajel absolutně nejlépe, jak jsem mohl, takže se to vykompenzovalo. Ale byla to pro nás pro všechny těsná kvalifikace, použité pneumatiky, nové pneumatiky, Fernando (Alonso) zajel na použitých celkem slušné kolo.

Tak to s pirelkami chodí, věci se mohou celkem dost změnit."

Webber přitom nenastupoval do kvalifikace s nejlepší přípravou, ve třetím tréninku jej totiž postihly problémy se softwarem, které týmu znemožnily nastartovat jeho motor. Australan se tak vůbec nedostal na superměkké pneumatiky a ke kvalifikačním simulacím.

I přesto však pilot Red Bullu věřil, že se týmu stejně jako před týdnem v Japonsku podaří obsadit celou první řadu na startovním roštu.

"Ve třetím tréninku jsme ani zdaleka nemohli odjet to, co jsme chtěli a naše informace o měkčích gumách byly omezené," pokračoval Webber. "Museli jsme trochu dohánět. Z pohledu problémů s vyvážením a podobně jsem neměl zrovna nejlepší druhý a třetí sektor. Na to jsme se zaměřili ve třetí části kvalifikace, takže se nám povedlo úkol splnit.

Myslím, že jsme od Suzuky auto trochu zlepšili. Nikdy nepředstihnete sami sebe, ale my jsme po tom byli celkem optimističtí, ačkoliv jsme věděli, že nic nedostaneme jen tak.

Máme slušné auto a kluci pracují velice, velice tvrdě, to bez debat. Ta tvrdá práce se vyplácí, ale my se pořád soustředíme sami na sebe a neustále tlačíme časy dolů."