Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na Mercedes máme, věří u Sauberu

Na Mercedes máme, věří u Sauberu

Švýcarský tým si dává za cíl celkové páté místo.

Sauber je přesvědčen o tom, že je schopen sebrat Mercedesu páté místo letošního Poháru konstruktérů.

Ačkoliv ani jeden z jezdců týmu v posledním závodě v Koreji nebojoval, je stále Sauber pouhých 20 bodů za Mercedesem. Ten totiž své konto nerozšířil ani v Japonsku.

Šéfka Sauberu Monisha Kaltenborn tvrdí, že její tým má důvod být hrdý na své dosavadní letošní výsledky, věří přitom, že porazit Mercedes je reálné.

"Se čtyřmi pódiovými umístěními a teď 116 mistrovskými body můžeme být jakožto soukromý tým určitě hrdí na své dosavadní výsledky," řekla Kaltenborn.

"Samozřejmě, byly závody, kde se věci nevyvíjely podle plánu a my jsme přišli o cenné body.

Náš vůz je obrovským úspěchem a ukázal se být konkurenceschopný prakticky na jakémkoli typu tratě. Někteří jej popisují jako jeden z nejlepších vozů v poli. Teď jde o to udržet svou formu pro zbývající čtyři závody.

Naším ambiciózním cílem zůstává skončit pátí v Poháru konstruktérů. A já mám plnou důvěru jak v náš tým v Hinwilu, tak v naše lidi na trati spolu s našimi dvěma jezdci."

Sauber se letos již čtyřikrát probojovat na stupně vítězů, třikrát zásluhou Sergia Péreze a jednou díky Kamuji Kobajašimu. Japonec se přitom na pódium dostal v domácí velké ceně, což i pro Kaltenborn bylo silným zážitkem.

"Abych tohle zodpověděla, sundám si na chvíli svůj střízlivý, objektivní klobouk. Bylo to zkrátka tolik emocionální, když Kamuj dojel v Japonsku třetí," řekla.