Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Dominance Red Bullu závisí na trati, tvrdí u McLarenu

Dominance Red Bullu závisí na trati, tvrdí u McLarenu

Ve zbývajících závodech prý budou mít šanci i jiní.

McLaren věří, že odlišná charakteristika okruhu by mohla stačit k tomu, aby Red Bull přišel o svou současnou dominantní formu.

Sebastian Vettel vyhrál poslední čtyři velké ceny a suverenita, s jakou svých vítězství dosáhl, naznačuje, že by Němec mohl opanovat také zbývající závody letošního ročníku.

Sportovní ředitel McLarenu Sam Michael však s tímto názorem nesouhlasí a říká, že rozložení sil je v tuto chvíli flexibilnější, než by výsledky mohly naznačovat.

"Výkonnost se z jednoho okruhu na druhý může změnit o několik desetin," poznamenal Michael. "Dvě až tři desetiny tam jsou v kvalifikaci a pokud takovou výkonnost máte při startu z první řady, pak máte větší šanci.

Takže kdyby nikdo neupravil svůj vůz, stále by existovala celkem slušná šance, že (Red Bull) budou poraženi.

Ale co se týče celkového pohledu na šampionát, tam je to docela jiné, protože by museli z několika závodů odstoupit, aby titul vybojoval někdo jiný a šance, že se tak stane, jsou poměrně slabé."

Michael je zároveň přesvědčen o tom, že vzhledem k malým rozdílům mezi jednotlivými týmy si nemůže být nikdo jistý svou formou na té které trati.

"Mění se to z jednoho okruhu na druhý a nemá to co do činění s vývojovými novinkami, které dáte na vůz," řekl.

"V minulosti, když jste měli sekundový náskok na ostatní auta, mohli jste si být jistí, že se vám nic takového nestane. Ale teď tu nejsou žádné preferované tratě, takže nevíte, jestli budete konkurenceschopní, dokud tam nejste."