Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Za Hamiltonovo odstoupení mohl problém s tlakem paliva

Za Hamiltonovo odstoupení mohl problém s tlakem paliva

Brit skončil ve 20. kole z první pozice.

Podle týmu McLaren mohl za odstoupení Lewise Hamiltona z první pozice během Velké ceny Abú Zabí problém s tlakem paliva.

Když si mistr světa z roku 2008 po dvaceti kolech navyšoval svůj náskok na první pozici na druhého Kimiho Räikkönena, najednou zpomalil a v 15. zatáčce odstavil svůj mclaren na trávu.

"Jsem zničený," řekl Hamilton. "Po celý víkend jsem měl opravdu dobrou rychlost a byl jsem si jistý, že bychom dnes mohli vyhrát. Měl jsem problém s tlakem paliva - byla to smůla, najížděl jsem do zatáčky a auto zkrátka začalo skomírat. Jedinou chybou, kterou jsem za celý víkend udělal, bylo probrždění ve druhém kole, kdy moje brzdy ještě nebyly zcela zahřáté, a já zablokoval při brzdění do osmé zatáčky kola. Poté šlo všechno velmi hladce. Řídit to auto bylo jako sen."

Jeho týmového kolegu Jensona Buttona tři kola před cílem předjel Sebastian Vettel a vyšoupl jej ze stupňů vítězů. V Abú Zabí se tak poprvé mezi nejlepšími třemi mistr světa z roku 2009 neobjevil.

"Gratuluji Kimimu (Räikkönenovi) - je to člověk, který toho příliš nenamluví, žije ale závoděním a dnes si vítězství zasloužil,"
řekl Brit. "Pro mě to byl docela zábavný závod. Měl jsem pár dobrých soubojů, bohužel jsem ale dnes neměl rychlost na to, abych mohl bojovat s těmi nejlepšími. Na konci jsem nedokázal udržet ani Sebastiana, byl na čerstvější měkčí sadě pneumatik, takže nebylo možné, abych ze své starší tvrdší směsi dostal stejné množství trakce jako on."