Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber by si zasloužil trest, myslí si Massa

Webber by si zasloužil trest, myslí si Massa

Po vzájemném souboji se Brazilec dostal do hodin.

Felipe Massa si myslí, že sportovní komisaři měli zakročit proti Marku Webberovi při Velké ceně Abú Zabí, kdy ve vzájemném souboji došlo ke kontaktu, po kterém skončil Brazilec v hodinách.

Webber bojoval s Massou o pozici v jedenácté zatáčce. Australan vyjel mimo trať a vrátil se zpět vedle Massova ferrari, které se následně dostalo do hodin. Massa podle svých slov musel kvůli Webberově manévru šlápnout na brzdy a byl překvapen tím, že se sportovní komisaři rozhodli nechat tento incident bez trestu.

"Brzdili jsme do 11. zatáčky, zkoušel mě předjet vnějškem a já byl na vnitřku,"
řekl Massa. "Na vrcholu zatáčky jsme se dotkli koly a on zvolil průjezd šikanou rovně a zkrátil si ji tak. Já projel šikanou, pak mě předjel a já musel prudce brzdit, abych netrefil jeho vůz a otočil jsem se. Zavinil tedy kolizi, není to ale poprvé, co jsme viděli, že komisaři nerozhodli správně a v tomto případě se rozhodli nikoho nepotrestat. Podle mě to ale byla chyba."

Massa nakonec dojel v závodě na sedmé pozici. Podle svých slov se ale celý závod s vozem trápil.

"Trochu jsem měl potíže na měkčí sadě pneumatik, ve vysokých rychlostech jsem se potýkal se špatným vyvážením a v pomalých zatáčkách zase s přetáčivostí. Také pneumatiky se mi opotřebovávaly více, než jsem čekal, takže, abych byl upřímný, to nebyl moc dobrý závod."