Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mark Webber měl těžkou nehodu

Mark Webber měl těžkou nehodu

Jeho Porsche 919 vrazilo do bariéry v rychlosti 300 km/h.

Mark Webber se zotavuje v jedné z nemocnic v Sao Paulo poté, co na Interlagosu jeho vůz LMP1 kolidoval s Ferrari Mattea Cressoniho. V Brazílii se jel poslední závod letošní sezóny WEC.

Po vzájemném kontaktu oba vozy narazily do bariéry. Odhaduje se, že Webberovo porsche narazilo v rychlosti 298 kilometrů za hodinu. Vůz bývalého jezdce F1 začal ještě v pohybu hořet, s čím si sice záchranáři poradili rychle, ale několik minut trvalo, než Australana přemístili na nosítka. Jezdec byl naštěstí při vědomí, což dal najevo krátkým zamáváním a "palcem nahoru". Cressoniho náraz nebyl tak tvrdý a z místa nehody odkráčel po vlastních.

Tým Porsche už využil sociální síť Twitter a oznámil, že jeho jezdec je "OK", ale má za sebou tvrdý náraz. Webber zůstal v nemocnici na pozorování i přes noc.

Sezóna WEC už skončila, takže Webber bude mít na zotavení dostatek času. Letos skončil se svými kolegy Brendonem Hartleym a Timem Bernhardem třikrát na stupních vítězů, i když to vždy bylo až třetí místo. V šampionátu výrobců zůstalo Porsche poslední, ale do vytrvalostních závodů se vrátilo pouze letos a příští rok už plánuje útok na šampionát i na vítězství ve světoznámém závodu 24 hodin Le Mans.