Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sezóna 2012 mou nejhorší u McLarenu, říká Button

Sezóna 2012 mou nejhorší u McLarenu, říká Button

Letošní vůz Britovi nesedl tak, jako předchozí dva.

Jenson Button není spokojený s tím, jak se vyvíjela jeho letošní sezóna a označil ji za svou nejhorší od té doby, co v roce 2010 přišel k týmu McLaren.

Šampion z roku 2009 vidí hlavní příčinu svého trápení v letošním voze, který mu nesedí tak, jako předchozí dva.

Button letos vybojoval pouze dvě vítězství a v průběžném pořadí šampionátu mu patří až šesté místo, které by bylo jeho nejhorším pro McLaren.

Dvaatřicetiletý Brit je však odhodlaný přijít na kloub svých problémů, které prý z nějakého důvodu tolik neovlivňují jeho týmového kolegu Lewise Hamiltona.

"Tohle auto mi nesedí tak, jak předchozí dvě od McLarenu," řekl Button v rozhovoru pro The Guardian. "Od té doby, co jsem tady, je tohle můj nejhorší rok.

Ten vůz je docela neobvyklý v tom smyslu, jak funguje. Opravdu dobře funguje Lewisovi a chvílem funguje opravdu dobře také mně. Ale konzistentnost v tom není.

Je to těžké, i o dobrých víkendech. Poslední dobou máme problém prakticky každý víkend. Musíme vyzkoušet pár nových věcí v nastavení. Nejsem spokojený s tím, jak to teď je."

Jezdci McLarenu už nyní nemají ani matematickou šanci na letošní mistrovský titul, stejně tak už tým nemůže vyhrát Pohár konstruktérů. Cílem je proto předstihnout Ferrari ke druhé příčce mezi stájemi.

"Příští rok snad bude perfektní," poznamenal Button. "Příští rok bude vzrušující, ale ještě nám zbývají dva závody, ve kterých si chceme vést dobře. Stále chceme porazit Ferrari v konstruktérech, je to ale 22 bodů, což je docela dost. Musíme v příštích dvou závodech slušně bodovat."