Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Michael Schumacher hned tak neskončí

Michael Schumacher hned tak neskončí

Co ještě může dokázat sedminásobný Mistr světa F1?

Sedminásobný Mistr světa formule 1 Michael Schumacher vybojoval čtyři závody před koncem letošního ročníku další rekordní zápis. Vzhledem k průběhu sezóny 2004 bylo asi jen otázkou času, kdy a kde Schumacher získá titul. Díky druhému místu v Grand Prix Belgie nemůže Schumachera, který má na svém kontě již sto dvacet osm bodů, nikdo ohrozit. Druhý Rubens Barrichello zaostává o 40 bodů, třetí Button pak o bodů šedesát tři.
 
Michael dosáhl snad všeho, oč generace závodníků před ním usilovali. Stal se králem a legendou. Pokud si však někdo myslí, že nejrychlejší muž planety uvažuje o odchodu na vrcholu, pak se mýlí. Schumi totiž nikam odejít nemíní. Jean Todt potvrdil, že německá superstar bude ještě nějakou dobu závodit.
 
"Je to neskutečný rekord," prohlásil Todt o Michaelově sedmém titulu Mistra světa.
 
"Nemusí již nic dokazovat a jezdí pouze pro zábavu. Dělá práci kterou miluje. Jezdí pro tým, který miluje a který miluje jeho. Myslím si, že je to skvělý pocit. Michael si rozhodně nepřeje, aby to někdy skončilo. Může se to zdát zvláštní, ale Michael je pořád ještě mladý, velmi motivovaný, v kondici a znovu opakuji, že se cítí dobře. Pohybuje se v  prostředí, které mu přináší radost a klid. Nevidím proto žádný důvod, proč by měl odejít."
 
Michael má smlouvu s Ferrari do konce ročníku 2006. Již dříve přitom Schumi nevyloučil možnost pokračovat i po tomto datu. To sice není to, co chtějí soupeři slyšet, ale příznivci Ferrari budou nadšeni při vědomí toho, že jejich polobůh bude pokračovat v závodění a dost možná jej ještě pár úspěchů čeká. Na to, zda-li Michael dokáže zopakovat letošní nadvládu, si však budeme muset ještě pár měsíců počkat.