Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Caterham slibuje úpravy vozu během sezóny

Caterham slibuje úpravy vozu během sezóny

Tým bere letošní rok jako přechodný, nechce ho ale odepsat.

Caterham slibuje vylepšení svého vozu během sezóny poté, co v Jerezu prezentoval letošní monopost, který je převážně evolucí loňského modelu.

Šéf týmu Cyril Abiteboul však připomíná, že v letošním roce je důležitější zlepšit infrastrukturu týmu spíše než se věnovat velkému přepracování vozu.

Letošní Caterham CT03 přenáší celou řadu komponent z loňského CT01, Abiteboul je však přesvědčen o tom, že se jedná o správné rozhodnutí. Podotýká však, že tým se rozhodně nechystá letošní ročník odepsat a bude svůj vůz ještě upravovat.

"Už se nemůžeme spokojit s pozicí nejlepšího z nových týmů," řekl Abiteboul, jenž je šéfem týmu od loňského září. "Musíme být lepší a musíme říkat a dokázat, že máme na to být lepší.

Jde o to najít správnou hranici mezi tím, co, vzhledem k našim zdrojům, můžeme dát na auto pro první test, co bude na trati v prvním závodě a jak budeme schopni vyvíjet auto v roce 2013 a zároveň se věnovat roku 2014.

Všechno je to o efektivitě, kde nejefektivněji využíváme své zdroje, jelikož stejně jako všichni ostatní fungujeme s omezenými zdroji.

Filozofie je taková, že začneme s něčím, co známe a zabereme v oblastech, o kterých víme, že jsme v nich loni byli poněkud slabí.

Něco málo je přenesené z loňského roku, o tom není pochyb, ale stejně tak je pravda, že všechno, co tam je, hraje svou roli.

Z té pozice, ve které jsme, si budeme moct dovolit něco zcela nového, nový koncept během roku."

Abiteboul je přesvědčen o tom, že Caterham by měl během sezóny těžit ze své spolupráce s Williamsem v aerodynamickém tunelu, stejně jako ze svého simulátoru, který prošel dalším vývojem.

Ačkoliv Caterham čekají náročné výzvy, zejména výrazné změny pravidel pro rok 2014, Abiteboul trvá na tom, že tým nehodlá odepsat letošní sezónu.

"Ano, je to přechodný rok, ale my ten letošní rok neodepisujeme," řekl Abiteboul. "Slýcháte, že někteří lidé tvrdí, že je to přechodný rok a pojďme se soustředit na ten příští, ale my nechceme mít zodpovědnost za letošní rok s tím, že budeme tvrdit, že je to přechodný rok.

Hodně jde o upevnění naší platformy. Zajistit, abychom rozuměli tomu, co děláme, zajistit, že budeme mít správné lidi na správných místech, správné procesy, správnou jezdeckou sestavu, abychom nadále budovali tento tým pro budoucnost.

Takže to je přechod. Je to součást kroku, součást našeho růstu a součást našeho vývoje."