Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vybavení Caterhamu jde zítra do dražby

Vybavení Caterhamu jde zítra do dražby

Tým z Leafieldu definitivně končí.

Poslední zrnka v přesýpacích hodinách Caterhamu se přesypou už zítra. Ještě v prosinci se zdálo, že ze dvou týmů na pokraji bankrotu je Caterham ten, který má mnohem lepší šance na záchranu. Po vynechání závodů v USA a Brazílii se mu i díky crowdfundingu podařilo najít peníze na účast v posledním závodě sezony a zúčastnil se také posezónního testu. Nakonec je to však Marussia, která se již pod původním jménem Manor ubytovala v Melbourne a připravuje se na další sezónu.

Caterham do Austrálie neodcestoval, šance na jeho záchranu se proto přiblížily k nule a správcovská společnost zítra začne dražit jeho majetek. Na prodej tedy budou testovací stolice, vybavení dílen a kanceláří, ale také šasi a show car. O specifické vybavení budou mít zájem především jiné závodní týmy a některé drobnosti si nejspíš rozdělí fanoušci a sběratelé.

Tým Tonyho Fernandese vstoupil do F1 v roce 2010 pod jménem Lotus Racing, po ztrátě podpory automobilky Lotus změnil jméno na Team Lotus (podle původního týmu Lotus Colina Chapmana) a od roku 2012 závodil pod jménem Caterham. Loni se ho Fernandes pokusil prodat skupině investorů ze Švýcarska a Blízkého Východu, ti však nesplnili své závazky a Fernandes už tým nechce. Stáj z Leafieldu má na kontě 94 velkých cen, ale nedokázala získat ani jediný bod. Jejími nejlepšími výsledky jsou jedenáctá místa ze závodů v Brazílii (2012) a v Monaku (2014).