Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

F1 nefungovala, ale miluji Caterham Cars

F1 nefungovala, ale miluji Caterham Cars

Tony Fernandes se rozloučil a zrušil svůj účet na Twitteru.

Tony Fernandes, majitel týmu Caterham, nechal dnes na sociální síti Twitter tuto zprávu: "F1 nefungovala, ale miluji Caterham Cars."

Zprávu byste už ale na jeho účtu hledali marně, krátce na to ho malajský podnikatel zrušil.

Krátce před poslední zprávou se Fernandes stěžoval na postup malajské vlády, která podporuje ztrátové národní aerolinie. Pak následovala série zpráv:

"Dnes zruším svůj účet na Twitteru. Čekal jsem dokud QPR postoupí a na mé padesáté narozeniny. (Fernandes se narodil 30. dubna 1964)

Mějte se. Možná se vrátím. Byla to sranda a mělo to i smysl. Vždy mluvte pravdu a buďte odvážní.

Nebojte se snít, věřte v nemožné a “ne“ pro vás nesmí být odpovědí.

Postavte se za to, čemu věříte, bojujte proti útlaku a to nejdůležitější, užívejte si život. Sbohem.

Všem mým zaměstnancům, všechny vás miluji. Air Asia je úžasná společnost, Tune Group (Fernandesova společnost vlastnící Caterham Group, Air Asia, Queens Park Rangers a další společnosti) budoucnost. QPR mi dělá velkou radost.

F1 nefungovala, ale miluji Caterham Cars."

A krátce na to byl účet zrušen.

Tony Fernandes už před sezónou řekl, že jeho trpělivost i peněženka mají svá omezení a pokud chce Caterham F1 přežít, měl by se zlepšit. Nový vůz ale nenaplnil očekávání, nadále jezdí stabilně na chvostu pole a velkou ranou bylo i Monako, ve kterém se podařilo Marussii získat první body.

V posledních týdnech se postupně objevily informace o tom, že Fernandes hledá zájemce o koupi týmu, nebo alespoň bohatého investora, že tým má dluhy minimálně ve výši 20 milionů dolarů, že už neplatí Renaultu za pohonné jednotky ani Red Bullu za převodovky a před Velkou cenou Rakouska některé zdroje zpochybňovaly i účast Caterhamu ve zbytku sezóny.

Zpráva přišla den po setkání Světové rady motorsportu, která sice změnila několik sportovních a technických regulí F1, avšak to nejsou změny, které by dokázaly ušetřit desítky milionů eur.

Zástupci týmu zatím na otázky novinářů neodpovídají.