Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tony Fernandes prý už hledá kupce

Tony Fernandes prý už hledá kupce

Caterham Group si cení na 600 milionů USD.

Zatímco někteří zaměstnanci Marussie možná ještě i teď vyspávají kocovinu po včerejších oslavách historicky prvního bodového zápisu, u Caterhamu vládne nejistota. Už na začátku sezóny se majitel týmu, Tony Fernandes, nechal slyšet, že ani jeho trpělivost ani jeho peněženka nejsou bezedné a že pro něj nemá smysl udržovat při životě tým, který se ani po letech nedokáže dostat z chvostu startovního pole.

Po prvních závodech atmosféra ještě zhoustla po odchodu technického ředitele, následovaném kritikou Renaultu na adresu "některých týmů", které se zpozdily s platbami za pohonné jednotky. Přestože jsme se nikdy nedozvěděli, koho konkrétně měl zástupce francouzské automobilky namysli, mnoho novinářů ukazuje prstem právě na Caterham. Ten má dlužit peníze nejen Renaultu ale i Red Bullu, od kterého odebírá převodovky.

Fernandes přestal jezdit na velké ceny a zdá se, že by se rád zaměřil na svůj fotbalový klub Queens Park Rangers. Tomu se naopak daří výborně a už o pár měsíců se opět představí v nejvyšší anglické fotbalové lize - Premier league. Agentura Bloomberg a noviny The Edge Malaysia přišly ještě během víkendu s informací, že Fernandes plánuje prodej celé skupiny společností Caterham za 600 milionů dolarů. Zájemce by se tak stal majitelem továrny v Leafieldu, kde předtím sídlily týmy Arrows a Super Aguri, týmu F1, Caterham Moto Racing Teamu (Moto2), Caterham Racingu (GP2) i výrobce lehkých sportovních vozů Caterham Cars.

Tony Fernandes se letos musel vyrovnávat i s neúspěšným pokusem vyrobit ve spolupráci s Renaultem nový sportovní automobil značky Alpine. Renault počátkem roku informoval, že na přípravě automobilu bude pokračovat sám. Malajský deník Reserve navíc nedávno přišel se správou, že Fernandes zrušil plány na založení malé letecké společnosti zaměřené na přepravu náročných (a bohatých) zákazníků, která se měla jmenovat Caterham Jet.
Agentura Bloomberg také informovala, že Fernandes odmítl novinářům poskytnout telefonický rozhovor a neodpovídá ani na SMS a e-maily.

Úspěch Marussie ve Velké ceně Monaka a vyhlídka na ztrátu každoroční finanční odměny od Formula One Management, která je určena pouze prvním 10 týmům poháru konstruktérů, by mohla být posledním hřebíkem do rakve Caterhamu F1.