Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Massa: "Proti loňskému roku jsme na úplně jiné planetě."

Massa: "Proti loňskému roku jsme na úplně jiné planetě."

Špatný začátek z loňského roku se opakovat nebude, míní Brazilec.

Felipe Massa tvrdí, že Ferrari se v porovnání s loňským rokem nachází na zcela jiné planetě, co se týká fungování vozu v předsezónních testech.

Brazilec dnes poprvé vyjel na trať s letošním F138 a s jeho chováním byl výrazně spokojenější. Jeho čas byl sice o 1,6 sekundy pomalejší než výkon dnes nejrychlejšího Jensona Buttona, situace z loňského roku by se však letos neměla opakovat.

"Myslím, že když to porovnáte s loňským rokem, jsme na úplně jiné planetě," řekl Massa v rozhovoru pro Autosport o svých prvních dojmech z řízení nového vozu.

"Auto je daleko lépe vyvážené. Cítil jsem dobrý směr také v zadní části auta, co se trakce týče. Tohle je trať, která je na záď hodně náročná, opotřebení je opravdu vysoké. Řekl bych, že rozdíl proti loňskému roku je opravdu veliký."

Massa přiznal, že se již objevily první problémy s novým F138, jako například potřeba zlepšit chlazení kokpitu, žádná z potíží však není nijak výrazně závažná.

"Nemyslím si, že by bylo těžké tohle spravit," řekl. "Rozhodně nejsem zklamaný.

Čas 1:18.8 (který zajel nejrychlejší muž dnešního dne Jenson Button - pozn. redakce) je určitě neuvěřitelný, ale 1:19.7 (druhého Marka Webbera) bych řekl, že není.

Když se podíváte na první den, jak jsme jeli, jak se auto ovládalo a na směr, kterým jsme se během prvního dne ubírali, určitě nejsem zklamaný.

Máme hodně co dělat, na čem pracovat, co na autě pro první závod zlepšit. To je jasné. Ale nejsem zklamaný."