Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Button je svým časem překvapený

Button je svým časem překvapený

Brit však odmítá jeho důležitost.

Jenson Button připustil, že jeho čas, se kterým byl nejrychlejší během prvního dne předsezónních testů v Jerezu, překvapil i jeho samotného.

Felipe Massa označil Buttonův výkon 1:18.861 jako "neuvěřitelný", pilot McLarenu pak přiznal, že jej jeho kolo zaskočilo.

"Abych pravdu řekl, byl jsem překvapený, když jsem se podíval na displej, ale nic to neznamená," řekl Button.

"Někteří jezdí s menším množstvím paliva než ostatní a někteří jezdí s výrazně menším množstvím paliva než ostatní. Kdo ví? Na první den to bylo dobré.

Nevím, jak se mi podařilo ten čas zajet. Loňské auto bylo skvělé auto, ale pravidla se změnila. Jsou malé, ale jsou to změny. A také pneumatiky jsou odlišné, ne jen co se směsi týče, ale také v konstrukci."

Button přišel o velkou část dopoledních jízd kvůli potížím s palivovým systémem, i přesto byl však po prvním dni spokojený.

"Nemáme žádný velký problém. Možná ten ranní by mohl být, ale co se týče toho, jak se auto chová, nemáme žádný konkrétní problém, na kterém bychom potřebovali pracovat.

Kdo ví, zda je to auto schopné vyhrát mistrovství světa, ale důležité je, že se dobře řídí. Časy na kolo teď nic neznamenají, nebudou ani v posledním testu, ale v prvním závodě už bude třeba ukázat, jak jste rychlí.

Důležité je, že auto skutečně odpovídá tomu, co máme na simulátoru. To je něco, co je dobré."