Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Webber si po prvním dni stěžuje na nedotáčivost

Webber si po prvním dni stěžuje na nedotáčivost

Spokojený není ani s rychlostí opotřebení pneumatik.

Mark Webber tvrdí, že Red Bull musí do druhého dne předsezónních testů v Jerezu zapracovat na vyvážení svého RB9, který je podle jeho slov příliš nedotáčivý.

Australan poznamenal, že letošní monopost se chová velice podobně jako jeho loňský předchůdce, dodal však, že jsou jisté oblasti, na kterých tým musí do druhého dne zapracovat.

"Auto dnes bylo velice nedotáčivé, takže to dnes večer musíme zlepšit, aby reagovalo trochu lépe," řekl Webber po prvním dni.

"Byl to samozřejmě náš první den ve škole. Nemáme zítra velkou cenu, díky Bohu, takže budeme pracovat tvrdě, tak jako všichni ostatní.

To auto není nijak výrazně odlišné. V několika posledních letech jsme měli změny v pravidlech, ale letos je to docela podobné.

Máme nějaké věci na předním křídle, ale já jsem se cítil dobře poměrně rychle."

Webber nebyl spokojený ani s rychlostí opotřebení pneumatik Pirelli, poznamenal však, že skutečnost se může jevit přehnaně kvůli nové specifikaci a také povrchu okruhu v Jerezu.

"Pneumatiky se opotřebovávají docela dost," řekl. "Když vidíte auto na čerstvých pneumatikách, výkonnost vypadá docela dobře, ale když ho vidíte na starších gumách, už to tak hezky nevypadá.

Ty problémy jsou vidět pouhým okem. Pneumatiky mají problém dát pár kol a časy padají k 1:22 a 1:23.

Ale tahle trať byla vždycky k pneumatikám tvrdá. Tady se vždycky můžete vyděsit a pak přijet jinam a tam je to v pořádku."