Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen podle Lotusu zítra již nastoupí

Räikkönen podle Lotusu zítra již nastoupí

Dnes musel Fin testy vynechat kvůli nevolnostem.

Lotus předpokládá, že se Kimi Räikkönen pro závěrečný den předsezónních testů v Barceloně vrátí do kokpitu poté, co jej z dnešních jízd vyřadila nevolnost.

Tým z Enstone tak musel znovu do vozu povolat Romaina Grosjeana, který včera po svých dvou dnech strávených na trati odletěl do Paříže. Francouz se nicméně vrátil zpátky do Barcelony a nahradil Räikkönena, kterého skolila nemoc.

Ačkoliv se konečné rozhodnutí, zda bude Räikkönen schopen nastoupit pro závěrečný den, očekává až zítra ráno, šéf týmu Eric Boullier řekl, že by vše již mělo být v pořádku.

"Cítí se lépe," odpověděl Boullier na otázku Autosportu ohledně zdravotního stavu Fina.

"Myslím si, že mu rozhodně ježdění chybí. Potvrdil mi, že chce zítra jezdit. Cítí se na to připraven, takže počkám na konečné stanovisko našeho lékaře. Myslím ale, že bude v pořádku."

Grosjean v Barceloně zůstane i zítra pro případ, že by nebyl Räikkönen dostatečně fit pro jízdy a Francouz tak musel opět zaskočit. Grosjean také řekl, že se o tom, že se musí vrátit do Španělska na okruh, dozvěděl, když vstal.

"Dnes ráno jsem byl trochu líný," řekl Grosjean. "Chtěl jsem vstát mezi půl desátou a desátou, abych si v Paříži zařídil nějaké osobní věci, vzbudil jsem se však o něco dříve, asi v půl deváté.

Zapnul jsem si mobilní telefon a měl jsem zprávu od Alana (Permaneho, závodního šéfinženýra Lotusu), ve které stálo: 'Kimimu není dobře, můžeš mi zavolat zpět? Ocenili bychom, kdyby ses mohl vrátit do Barcelony.'

Zavolal jsem mu zpět a řekl, že ‘zkusíme to nejjednodušší řešení, jak mě tam dostat‘. Nebylo to snadné, jelikož je sobota a není tu tedy tolik letů. Jsem proto rád, že tu jsem. Přijel jsem sem v 13:50, skočil do auta a odjel několik kol,"
popsal náročný den Francouz.