Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Caterham rozšiřuje akademii pro nadějné jezdce

Caterham rozšiřuje akademii pro nadějné jezdce

Ta by měla pilotům pomoci ke vstupu do F1.

Stáj Caterham započala ve středu program, který by měl "výrazně připravit cestu budoucím šampionům F1."

Caterham, jenž je přítomen i v jiných disiplínách než je F1, se zůčastní letos poprvé také závodu 24h le Mans v kategorii LMP2. Stáj založila již v roce 2010 program pro rozvoj mladých jezdců, který bude momentálně rozšířen o finanční podporu nadějných pilotů.

"Tím, že jsme zahájili tuto vylepšenou akademii ukazujeme, jak moc se angažujeme v rozvoji mladých talentů, pocházejících ze všech zemí světa," řekl šéf stáje Cyril Abiteboul v jednom z prohlášení.

"Díky této akademii teď  máme prostředí, které pilotům nabízí jasnou cestu mezi mládežnickými sériemi a F1. Připravíme je také k tomu, aby měli všechny potřebné atributy moderního pilota, od mentální a fyzické přípravenosti přes přímý kontakt s F1 až po finanční podporu.

Pro stáj představuje akademie možnost investovat do vícero pilotů a mít tak do budoucna několik možností," prohlásil též Francouz.

Akademie Caterhamu dnes čítá šest pilotů, mezi nimiž můžeme najít Alexandra Rossiho a Sergia Canamasase, závodící v sérii GP2. Jedním ze členů je také syn bývalého závodníka Oliviera, Aurélien Panis,  závodící ve formuli Renault 2.0.

Dalšími členy jsou Angličan Matt Perry, účastnící se série formule Renault NEC, Malajsijec Weiron Tan, závodící ve formuli Renault BARC a singapurský závodník evropského šampionátu motokár KF3, Daim Hishamuddin.