Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bottas: "Propadu jsem zabránit nemohl."

Bottas: "Propadu jsem zabránit nemohl."

Williams na suchu výkonnostně výrazně ztrácel.

Valtteri Bottas je přesvědčen, že neměl šanci zabránit svému propadu ze druhé řady startovního roštu Velké ceny Kanady mimo bodované pozice. Jeho vůz je totiž za sucha velmi nekonkurenceschopný.

Nováček v barvách Williamsu byl překvapením kvalifikace, když v proměnlivých podmínkách dokázal vybojovat třetí místo. Bylo to přitom letos poprvé, co se jezdec týmu z Grove vůbec probojoval do první desítky.

V závodě se však Fin propadl až na čtrnácté místo a posléze prohlásil, že kvůli charakteru trati neměl šanci se na suché trati udržet na bodované příčce.

"Opravdu jsem do toho dnes dal všechno a stejně tak tým," řekl Bottas. "I kdybychom něco udělali jinak, ve strategii nebo v čemkoli, byli bychom ve stejné pozici. Auto zkrátka nebylo rychlé.

Doufal jsem, že tu dosáhnu na své první body a tým tu byl po kvalifikaci také dost nabuzený. Jenže na trati, jako je tato, když je suché počasí a máte tu dvě DRS zóny a dlouhé rovinky, předjíždění je snazší než na jiných okruzích.

Každý se usadí na místě, kam podle rychlosti auta patří, nehledě na to, kde startuje."

Bottas po kvalifikaci vtipkoval, že pokud v závodě dosáhne dobrého výsledku, skočí do řeky svatého Vavřince, která okruh obklopuje. Nemuset tak učinit pak prý bylo jedním z mála pozitiv celé neděle.

"Myslím, že to je další pozitivum," řekl. "Dokončit závod je vždycky dobré. To a řeka. Ale daleko raději bych býval bodoval a do té řeky skočil."