Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso: Čtvrté místo je nad naše očekávání

Alonso: Čtvrté místo je nad naše očekávání

Podle Španěla byla klíčem k tomuto výsledku dobrá strategie.

Fernando Alonso věří, že rozhodnutí Ferrari kvalifikovat se a následně startovat z tvrdší (střední) směsi pneumatik Pirelli mu dovolilo ve Velké ceně Německa překonat jeho očekávání.

Španěl projel cílem na čtvrté pozici necelých osm sekund za vítězným Sebastianem Vettelem, za třetím Romainem Grosjeanem z Lotusu přitom zaostal o pouhé dvě sekundy.

Podle svých slov by však Alonso nedojel na čtvrté pozici bez alternativní strategie, jelikož Ferrari by jinak dle jeho slov nemělo rychlost na to bojovat tak vysoko.

"Byla to velmi dobrá strategie, dovolila nám bojovat o pódium," řekl Alonso na strategii startovat do závodu na střední směsi pneumatik.

"Nebyli jsme dostatečně rychlí, neměli jsme rychlost a i přesto jsme bojovali o pódium a byli jsme velmi blízko vedoucí skupině.

Těžko si představit, že kdybychom startovali pátí a použili měkkou, střední, střední, střední směs, že bych dojel pět sekund za nimi nebo s nimi bojoval, jelikož jsme byli pomalejší a oni by nám ujeli. Bojovali jsme s nimi díky strategii."


Do posledního kola Alonso najížděl se ztrátou 0,7 s na Grosjeana, závěrečný okruh však zajel o více než sekundu pomaleji než Francouz, a krátce za cílovou čarou odstavil své ferrari vedle trati.

Šéf týmu Stefano Domenicali však potvrdil, že Alonso zpomalil poté, co zjistil, že se před Grosjeanův lotus nedokáže dostat.

"Na konci jsme zastavili, jelikož jsme chtěli mít jistotu, že budeme mít dostatečné množství paliva (vzorek pro pozávodní kontrolu)," řekl Domenicali.

"Fakt, že nebyl schopen jej (Grosjeana) v posledním kole dohnat nějak s palivem nesouvisí."