Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari s oznámením druhého pilota nespěchá

Ferrari s oznámením druhého pilota nespěchá

Felipe Massa však má u vedení Ferrari podporu.

Tým Ferrari nespěchá s rozhodnutím, kdo bude v příští sezóně Formule 1 závodit po boku Fernanda Alonsa, prohlásil prezident italské značky Luca di Montezemolo.

Zatímco na Alonsovy výkony si tým z Maranella nemůže stěžovat, jelikož v loňské sezóně Španěl o pouhé čtyři body nedosáhl na titul mistra světa, a také letos je na tom v průběžném pořadí velmi dobře, forma jeho týmového kolegy Felipeho Massy tak dobrá není.

Brazilec, kterému smlouva s italskou stájí vyprší na konci letošní sezóny, ztrácí na svého týmového kolegu 66 bodů.

Mezi nejlepšími pěti piloti v závodě byl Brazilec naposledy v letošní Velké ceně Španělska, kde dosáhl svého třetího pódiového umístění za poslední tři roky.

A i přesto, že pokles Massovy formy je důvodem k obavám ze strany Ferrari, di Montezemolo, který dlouhodobě za Brazilcem stojí, řekl, že tým v tomto ohledu nebude jednat unáhleně.

"Budoucnost? Budeme o ní mluvit později, jelikož není kam spěchat,"
řekl di Montezemolo.

"Věřím, že brzy dosáhne výsledků, které naplno ukážou jeho talent, jako tomu bylo na startech posledních dvou velkých cen."

Massa má přitom důvěru také u šéfa týmu Ferrari Stefana Domenicaliho: "Felipe moc dobře ví, že může počítat s naší plnou důvěrou v něj."