Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kovalainen si myslel, že návrat bude jednodušší

Kovalainen si myslel, že návrat bude jednodušší

Fin ani v jednom letošním závodě nebodoval.

Heikki Kovalainen byl podle svých slov zklamaný z toho, že se mu nepodařilo v jeho letošních dvou startech za Lotus bodovat. Myslel si, že vrátit se a závodit v konkurenceschopném voze bude jednodušší.

Fina angažoval Lotus na závody v USA a Brazílii poté, co se Kimi Räikkönen rozhodl jít na operaci zad. Od 32-letého Kovalainena se však čekalo více než jen dvě 14. místa.

Kovalainen navíc neměl dobrý už start, který byl také jedním z důvodu pro to, že si nevedl tak, jak chtěl.

"Byla to skvělá příležitost závodit pro Lotus F1 Team a jsem smutný, že jsem nebyl schopen pro ně bodovat. Myslím, že vůz je skvělý, nebyl jsem ale schopen dostat tu rychlost a vymáčknout maximum," řekl Kovalainen.

"Udělal jsem nějaké chyby, které byly způsobeny tím, že jsem neměl praxi. Myslel jsem si ale, že vrátit se a závodit na konkurenceschopné úrovni bude jednodušší.

Mé starty jak na Interlagosu, tak v Austinu byly opravdu špatné, problém se startovní procedurou v obou případech znamenal, že jsem nebyl schopen se po zhasnutí světel s nikým udržet.

To bylo zklamání, jelikož start je významnou součástí závodu a je velmi těžké pozice získat zpět. Chtěl bych poděkovat všem v týmu Lotus F1 za jejich podporu v těchto dvou závodech."


I navzdory frustraci zůstává Kovalainen odhodlán se v příští sezóně naplno vrátit do Formule 1. Poté, co byl letos rezervním pilotem týmu Caterham, by se v roce 2014 mohl vrátit do závodní sedačky vozu této stáje.

"Mimochodem, každý, kdo se mě ptá, jestli se vzdám F1 - nevzdám," řekl Kovalainen odhodlaně přes svůj účet na Twitteru.