Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Giedo van der Garde testovacím jezdcem Sauberu

Giedo van der Garde testovacím jezdcem Sauberu

Catterham opouští i Charles Pic.

Švýcarská stáj ve čtvrtek oznámila příchod Gieda van der Garda na post rezervního pilota.

Po čtyřech letech v GP2 si tak Holanďan sedačku závodního pilota F1 ve stáji Caterham udržel jen jeden rok. V Sauberu by se měl zúčastnit několika testů a příležitostně ho uvidíme i v pátečních trénincích.

"Giedo minulou sezónu ukázal, jakým je talentovaným pilotem, u nás dostane šanci rozvíjet své schopnosti a udělat další krok vpřed.", řekla o 27-ročním jezdci šéfka týmu Monisha Kaltenbornová.

Rok 2014 se teprve začal, ale van der Garde již nyní hledí vstříc sezóně 2015: "Toto považuji za důležitý krok v mé kariéře a mým cílem je pomoci týmu s vývojem vozu. Samozřejmě jsem ale závodník a chci ukázat týmu, i všem ostatním, že si zasloužím v roce 2015 nastoupit jako závodní jezdec Sauberu. Nakonec, na mých cílech se nic nemění a v dlouhodobém horizontu chci být úspěšným jezdcem F1."

Van der Garde je vděčný za šanci, kterou dostal u Caterhamu: "Užíval jsem si fantastickou sezónu spolu s týmem a určitě jsem se hodně naučil. Získané zkušenosti mi pomohou během celého zbytku mé kariéry."

Cateraham také potvrdil, že tým opouští i van der Gardeho bývalý týmový kolega Charles Pic. V Caterahmu už tedy pravděpodobně vědí, kdo za ně bude jezdit tuto sezónu a oficiální ohlášení by mohlo přijít ještě dnes.

Na místo rezervního jezdce Sauberu, jakož i na závodní sedačku pro sezónu 2015 si původně brousil zuby i Sergej Sirotkin. Tomu tak zůstala jen pozice dalšího testovacího jezdce a je otázkou zda a kde dostane příležitost skutečně si  nové auto Sauberu vyzkoušet.