Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Van der Garde se o své místo u Caterhamu neobává

Van der Garde se o své místo u Caterhamu neobává

Spekulace tvrdí, že by mohl být nahrazen Kovalainenem.

Giedo van der Garde nemá obavy, že by přišel o své místo u Caterhamu, přestože se v poslední době spekuluje o jeho možném nahrazení Heikkim Kovalainenem.

Nizozemec na začátku letošního roku nahradil u týmu právě finského pilota, který neskrýval své překvapení nad skutečností, že jeho výkony v podprůměrném voze byly přehlédnuty.

Kovalainen se následně vrátil k Caterhamu v roli rezervního pilota, přičemž ve velkých cenách v Bahrajnu a Španělsku absolvoval první páteční trénink, aby týmu pomohl vyzkoušet velký balík dílů z vývoje.

Nyní je Kovalainen spojován se závodní sedačkou van der Gardeho, ten se však o své místo neobává.

"Máme skutečně dobrý kontrakt, moji sponzoři odvádí dobrou práci a tým je spokojený s tím, jak všechno funguje," řekl Nizozemec v rozhovoru pro Autosport.

"V některých oblastech zaznamenávám velké pokroky. Samozřejmě, že na jiných stále potřebuji pracovat, nováčci to nemají lehké, ale my to bereme postupně.

Pro mě je to (spekulace) trochu zvláštní, nic se neděje. On (Kovalainen) samozřejmě s týmem občas mluví, snaží se pomoci v oblastech, ve kterých si myslí, že se můžeme zlepšit.

Je to ale těžká situace. Pro něj, chodit za námi za jezdci opravdu nepomáhá jeho jezdecké situaci. Jediné, co samozřejmě chce, je jezdit sám a to je normální."

Van der Garde se dokonce nechal slyšet, že Kovalainenova přítomnost naopak pomáhá jeho pozici v týmu. Když totiž Fin testoval upravený caterham, shodovaly se jeho postřehy s van der Gardeho názory.

"Tým chtěl vědět, co přesně bylo za problém a on řekl přesně to samé, co jsem říkal já, což je dobré," vysvětlil van der Garde.

"Tým pak zcela stojí za vámi, věří tomu, co říkáte ve smyslu jak se zlepšit. To je velice dobré."