Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U McLarenu opět vládne nadšení, říká Button

U McLarenu opět vládne nadšení, říká Button

Brit s vozem absolvoval závodní simulaci.

McLaren může být podle jednoho z jeho jezdců Jensona Buttona povzbuzen faktem, že se jeho vozu podařilo při předsezónních testech Formule 1 v Bahrajnu absolvovat vzdálenost odpovídající délce závodu.

Zatímco některé přední týmy, a to zejména ty s motory Renault, tedy například Red Bull a Lotus, mají problémy absolvovat na trati delší jízdy, Button v pátek dokázal ve třetím dni testů v Bahrajnu odjet celou závodní vzdálenost.

McLaren si za tři dny testů v Bahrajnu na své konto připsal už 230 kol, což je více než dvakrát tolik, co zvládl mistrovský Red Bull.

Button sice připouští, že co se rychlosti týče, není ja tom McLaren nejlépe, věří však, že dobrá spolehlivost vozu je před prvním závodem v Austrálii velkým pozitivem.

"Víme, že nejsme nejrychlejší. Nejsme ani nejpomalejší, skvělé navíc je, že už máme odjeto spoustu kol," řekl ohledně rychlosti vozu Button.

"Dokážeme absolvovat závodní vzdálenost. To je slibné a jen to podle mě ukazuje, jak obtížný pro nás loňský rok byl.

Kluci odvedli skvělou práci a pro letošek jsou po tak těžkém roce velmi nabuzeni. Je dobré znovu vidět v McLarenu nadšení."


Absolvování závodní vzdálenosti také Buttonovi poskytlo obrázek o tom, jakým výzvám bude pilot letos čelit v otázce šetření paliva. Vůz bude mít totiž v letošní sezóně váhový limit 100 kg paliva na závod.

Podle mistra světa z roku 2009 nebude jednoduché zvládnout efektivně spotřebovávat palivo.

"Při testování je to relativně snadné, jelikož jezdíte opravdu pomalu," řekl Button. "Myslím, že to bude pro všechny složité.

Myslím, že pro většinu lidí je to o tom dokázat s vozem odjet vzdálenost závodu, to je největší problém."