Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Force India míří na pódia

Force India míří na pódia

Těžit bude i z práce, kterou s Pérezem odvedl McLaren.

Bob Fernley, zástupce šéfa týmu Force India, je spokojený s dosavadním průběhem předsezónních testů a rád by barvy indického týmu brzy viděl na stupních vítězů. VJM07 poháněn motorem Mercedes absolvoval v Bahrajnu 213 kol, což je téměř dvojnásobek toho, co se podařilo odjet Red Bullu. Přesto si je ale osazenstvo týmu vědomé, že je čeká dlouhá sezóna a ne všechno je v jejich rukou.

"Rozhodujícím faktorem této sezóny by mohly být motory a to, který tým bude mít ve správný čas správný motor. Zdá se, že Mercedes má momentálně trochu navrch, ale je jen otázkou času, kdy se to zase změní", míní Fernley.

Nová pravidla jsou však pro ně příležitostí, jak se z nejlepšího týmu "druhé ligy" přesunout mezi pětici TOP týmů: "Myslím, že jsme se již etablovali jako nejlepší tým "zbytku světa", ale pět největších týmů mělo náskok. V nové sezoně bychom chtěli mezi tuto pětici konečně prorazit a získat co nejvíce pódií. Nebudeme to mít jednoduché, protože ostatní výrobci Mercedes asi časem doženou a boje ve středu pole budou opět velmi náročné."

Tým má zcela novou jezdeckou sestavu a Ferney si cení i zkušenosti, které Sergio Pérez získal během roku stráveném v McLarenu: "Je úžasné, co Sergio dokázal během posledních šesti měsíců v McLarenu. Myslím, že ho ta zkušenost změnila a on tam jezdecky dospěl. Práce v takovém týmu probudí v jezdci to nejlepší a Force India nyní z úsilí McLarenu může hodně vytěžit."