Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ecclestone má na stole nabídku z Magny-Cours

Ecclestone má na stole nabídku z Magny-Cours

V roce 2015 se F1 vrátí i do Mexico City.

Ecclestone americkému magazínu Racer prozradil, že na jeho stole leží i nabídka od potenciálních organizátorů GP Francie, kteří mají zájem vrátit F1 na okruh v Magny-Cours. Boss F1 však jedním dechem dodává, že Francouzům nedá zelenou dříve, než ho přesvědčí, že mají dostatek finančních prostředků.

"Nabídka na závody v Magny-Cours leží na stole, ale organizace závodů F1 stojí nemalé peníze a my chceme záruky. Nechci, aby se z toho stala jednorázová záležitost", vysvětluje Brit.

Poslední Velká cena Francie se konala v roce 2008. Pak se ale organizátorům nepodařilo sehnat dostatek peněz na zaplacení poplatků. Ecclestone tehdy od Francouzů požadoval odhadem 17,3 milionu eur ročně. Od té doby se objevily i návrhy na uspořádání závodu v ulicích Paříže, nebo kolem Disneyland Parku, ale žádný z nich nakonec neuspěl.

Francouze předstihli Mexičané. Ecclestone prozradil, že už s nimi podepsal smlouvu, která začne platit od roku 2015. F1 by se tak měla vrátit na okruh Autodromo Hermanos Rodriguez, který leží přímo v Mexico City a podnik Formule 1 naposledy hostil v roce 1992. Hlavní město Mexika má přitom až 9 milionů obyvatel.

Kvůli tomuto projektu spojili síly Carl Tavo Hellmud, který pořádá i závody v Austinu, Alejandro Soberon, výkonný ředitel společnosti CIE (gigant na poli zábavních akcí - dostihů, koncertů i provozovatel tematických parků) a Carlos Slim, jeden z nejbohatších lidí světa a člen senátu FIA.