Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nečekaný návrat Velké ceny Francie

Nečekaný návrat Velké ceny Francie

F1 se vrátí do země galského kohouta.

Esteban Ocon, Romain Grosjean, Renault a všichni evropští, ale hlavně francouzští fanoušci mají důvod slavit, přesněji, budou ho mít v pondělí. Nic není oficiální, ale světová média dostala na pondělí pozvánku do Paříže, kde budou informovány o návratu Francie do kalendáře F1.

F1 se do země galského kohouta vrátí po desetileté přestávce, tedy v roce 2018. V roce 2008 se jel poslední závod na okruhu Magny-Cours, ale F1 se vrátí na jiný známý okruh, na kterém již čtrnáctkrát závodila v letech 1971 až 1990. Dlouholetí věrní fanoušci už vědí, že to musí být okruhu Paul Ricard.

Bernie Ecclestone již údajně podepsal smlouvu na rok 2018 až 2022, přičemž podnik a přípravu okruhu bude finančně podporovat region Provence-Alpes-Côtes d'Azur vedený bývalým závodníkem Christianem Estrosim a pomohou i město Toulon a kraj Var. Společně chtějí pomocí závodu nastartovat ekonomický růst v této oblasti.

Podle Joa Sawarda si Francouzi zajistili místo na konci srpna, po letní přestávce, kdy se tradičně jezdí v Belgii na okruhu Spa-Francorchamps. Belgický závod by měl být přesunutý na konec července, tedy na místo, které letos patřilo VC Německa. V Německu se příští rok nepojede, ale Hockenheimring by měl mít smlouvu na rok 2018.