Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

De Silvestro poprvé testovala vůz Formule 1

De Silvestro poprvé testovala vůz Formule 1

Ve Fioranu usedla do dva roky starého sauberu.

Simona de Silvestro dnes poprvé okusila jízdu s monopostem Formule 1, když na testovací trati Ferrari ve Fioranu seděla za volantem sauberu.

Švýcarská závodnice, která byla v únoru letošního roku oznámena u týmu na pozici 'přidružené jezdkyně', dnes ve dva roky starém monopostu C31 absolvovala 112 kol.

De Silvestro, která ještě do loňské sezóny závodila v seriálu IndyCar, si nemohla vyzkoušet systém KERS a její vůz byl obut do speciálních pneumatik Pirelli. Tým ani nezveřejnil žádné časy na kolo.

"Ačkoliv řídit vůz Formule 1 je něco velmi významného, nebyla jsem ráno příliš nervózní," přiznala de Silvestro, která jako první závodnice v IndyCar dojela na městském okruhu na stupních vítězů.

"Více jsem se soustředila na to, co bude má práce. Potom, co jsem absolvovala instalační kolo, jsem si uvědomila, že to bylo mé první kolo ve voze Formule 1, a to bylo něco opravdu výjimečného.

Nejvíce na mě ve voze zapůsobil přítlak a brzdy. V prvním kole byly brzdy studené, i přesto však bylo zpomalení silnější, než jaké jsem dosud zažila.

Odstředivé síly jsou výrazně větší ve srovnání s tím, na co jsem zvyklá v IndyCar. Celkově jsem se svým prvním dnem ve voze Formule 1 spokojená."


De Silverstro má pro letošní rok za cíl připravit se na možný přestup do závodní sedačky v královně motorsportu v příštím roce. Za volantem C31 bude také zítra.

Testovací inženýr Sauberu Paul Russell řekl, že tým byl s prací De Silvestro v jejím prvním dni spokojen.

"Simona dnes odvedla velmi solidní práci," řekl. "Okamžitě bylo jasné, že je zkušená pilotka.

Byl to tak dobrý start ve voze Formule 1, jaký jste si mohli představit, a dnes jste opravdu nemohli očekávat více."