Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Haas nejspíš svůj vstup do F1 o rok odloží

Haas nejspíš svůj vstup do F1 o rok odloží

Tým ještě nemá dodavatele motorů a Dallaře chybí vybavení.

Zdá se, že Gene Haas odloží svůj vstup do Formule 1 až na rok 2016. Jeho tým by měl odebírat vozy od Dallary, i tak ale bude potřebovat novou základnu, kterou buduje v Severní Karolíně a také minimálně 200 schopných zaměstnanců, do konce roku už ale zbývá pouze 7 měsíců. Najímání nových lidí a dohody se sponzory i dalšími partnery navíc brzdí fakt, že Haas ještě neví, od koho bude odebírat pohonné jednotky. Nejdál se však dostal v rozhovorech s Ferrari.

"Ještě jsme s nimi (Ferrari) nepodepsali závaznou smlouvu, ale už jsme tomu blízko", řekl Haas během uplynulého víkendu v Indianapolisu, kde se setkal i se zástupci Dallary.

"S Dallarou to vypadá na dobré a dlouhé partnerství. Ani oni však nejsou kompletně připraveni, musí si objednat několik věcí a ještě nějaký čas potrvá, než dají všechno dohromady. Zdá se, že vše bude nakonec trvat déle, než jsme si mysleli a možná že nestihneme všechno tak, jak jsme původně chtěli."

Je tedy možné, že Haas ani Dallara nebudou mít k dispozici veškeré vybavení a veškerý personál dostatečně brzy na to, aby se už příští rok postavili na start první velké ceny: "Už je téměř červen, takže nám zbývá jen 7 měsíců, což už tedy zní opravdu bláznivě.