Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Haas definitivně potvrdil vynechání sezóny 2015

Haas definitivně potvrdil vynechání sezóny 2015

Evropské sídlo týmu by mělo vzniknout někde v Anglii.

Gene Haas oznámil, že navzdory všemu jeho úsilí, se musí vzdát snahy o účast v sezóně 2015 a odložit svůj start o celý jeden rok. Už v dubnu se objevily pochybnosti o tom, zda dokáže vybudovat veškerou potřebnou infrastrukturu a najít dodavatele, ochotné rychle začít s novými projekty. Podle Haasových představ měla vše urychlit spolupráce s Dallarou, ale ani ta není připravena na okamžitý start příprav na účast v F1.

"Plán se definitivně změnil a na start se dostaneme až v roce 2016“, potvrdil Haas. „Už o tom není žádných pochyb. Výhodou je alespoň to, že v tom čase již budeme mnohem lépe připraveni, budeme si umět více věcí udělat sami v našem sídle v Kannapolisu a nastoupíme jako mnohem silnější tým.

Mně osobně se nechce čekat a rád bych se zúčastnil již sezóny 2015, takže je velice těžké říci definitivní "ne". Věřte, že mnohem raději bych pokračoval v přípravách."

Haas Formula bude mít sídlo v Severní Karolíně, ale Haas si je vědom toho, že tým F1 potřebuje i evropskou základnu. Ta měla původně vzniknout na severu Itálie, nedaleko Milána, čemuž ale zabránily italské daňové zákony. Gene Haas tak využije roční pauzu, aby získal nebo vybudoval základnu někde v Anglii, odkud na velké ceny vyráží většina současných týmů F1.