Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Enge předvedl na Lausitzringu progres Camara GT3

Enge předvedl na Lausitzringu progres Camara GT3

I přes nevydařené kvalifikace se podařilo vybojovat první bod.

Třetí podnik ADAC GT Masters se odehrál nedaleko českých hranic, a to na německém Lausitzringu. Posádka ve složení Tomáš Enge, Albert von Thurn und Taxis ukázala, kam se německý tým Reiter Engineering s novým Camarem GT3 posunul.

„Z mého pohledu to byl hodně povedený víkend. Naše výkonost stále stoupala, a to jsme měli také v plánu. Jak Albertovi tak mě sice nevyšla kvalifikace podle představ a bylo z toho pětadvacáté respektive patnácté místo, ale v závodě jsme se nejrychlejšími časy drželi oba v první desítce,“ shrnul kvalifikační klání Tomáš Enge.

Už v prvním závodě česko-německé duo ukázalo, že Camaro GT3 je silný a rychlý vůz, a to nejen mimo Evropu, když s ním český jezdec vyhrál první závod thajského šampionátu GT vozů na začátku května. „Albert se dokázal posunout o deset míst dopředu a já k tomu přidal dalších pět pozic. Nakonec jsme byli v cíli desátí, což je v tak nabité konkurenci výborný výsledek. Do druhého závodu jsme si samozřejmě věřili ještě víc. Po startu z patnáctého místa jsem se posunul až na šestou příčku. Následně se Albert propadl na osmé místo, které bylo skvělým zakončením tohoto víkendu. Auto fungovalo celý víkend tak, jak jsme požadovali. Myslím, že máme vykročeno správným směrem,“ dodal Enge.

Posádka černého Camara s novým hodinářským partnerem UNION Glashütte však byla dodatečně penalizovaná třiceti vteřinami, což by znamenalo propad na čtrnáctou pozici. Tým Reiter Engineering se však proti tomuto rozhodnutí sportovních komisařů odvolal.

Po sedmitýdenním cestování po celém světě má Tomáš Enge tento víkend zasloužené volno. Dalším závodem pro českého jezdce bude tak další podnik ADAC GT Masters, který se pojede na Red Bull Ringu. I zde bude liberecký rodák startovat se svým německým kolegou a vozem SaReNi Camaro GT3.