Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Wolff prodává svůj podíl ve Williamsu

Wolff prodává svůj podíl ve Williamsu

Američan Brad Hollinger již odkoupil prvních 5 procent.

Toto Wolff, výkonný ředitel a spoluvlastník Mercedes AMG Petronas F1 Team přišel do německého týmu z Williamsu před sezónou 2013. Dosud si ponechával i svůj podíl v týmu Franka Williamse, ze kterého mu patřilo 15 procent. To je však již minulostí, protože Wolff své akcie prodává americkému podnikateli Bradu Hollingerovi.

Hollinger se angažuje hlavně v oblasti zdravotnictví a jeho společnost Vibra Healthcare vlastní na území USA 90 nemocnic. 5% podíl je již v jeho kapse a na dalších 10 % si zajistil opci platnou do konce roku.

"Nikdy jsem nezapomněl na plán, snížit svůj podíl ve Williamsu", řekl Wolf novinářům. Rakušan oznámil hledání vhodného kupce hned po svém odchodu z Grove, rok a půl ale trvalo, než našel vhodného kupce.

"Tento krok byl důležitý zejména pro společnost Daimler (vlastník automobilky Mercedes), aby si mohla být jistá, že nedochází ke střetu zájmů. Chtěl jsem ale najít někoho, kdo bude pro Williams přínosem, zapadne do rodiny a bude chtít pokračovat v tom, co začalo, když jsem do Williamsu jako investor vstoupil já."

Hollinger je fanouškem Formule 1, čeho důkazy bychom našli i v jeho garážích, kde mají svá čestná místa Benetton B191 z roku 1991 i Williams FW19 z roku 1997.

"Myslím, že F1 stojí na prahu nové úspěšné éry", prozradil Hollinger. Ten si myslí, že klíčovou roli v budoucnosti tohoto sportu sehrají sociální média, která by měla fanouškům pomoci dostat se blíže ke svým idolům a oblíbeným týmům.

Kontrolu nad týmem Williams si nadále udržuje Frank Williams, který vlastní 52 % týmu a nadále figuruje na pozici šéfa, i když každodenní dohled přenechal své dceři Claire Williamsové. Wolff si tedy zatím ponechává 10 %, spoluzakladatel týmu Patrick Head 9 % a Hollinger 5 %. Zbytek akcií se obchoduje na burze.