Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Button je připraven přestoupit do vytrvalostních závodů

Button je připraven přestoupit do vytrvalostních závodů

Raději špičkový vůz ve WEC, než slabý v F1.

Budoucnost Jensona Buttona je přinejmenším nejistá. Rád by ještě několik let zůstal u McLarenu, ten se však ještě stále rozhoduje a k týmu se pravděpodobně přidá jiný velmi zkušený jezdec, Fernando Alonso. Zatímco vyčkává na rozhodnutí McLarenu, zavřely se mu dveře do všech ostatních velkých týmů a v jeho věku by už nejspíš nemělo smysl dočasně přestupovat do malého týmu. Stejného názoru je i Buttonův manažer Richard Goddard.

"McLaren se ještě nerozhodl. Je zřejmé, že ještě ani sami nevědí, kdo za ně vlastně bude příští rok jezdit," cituje Goddarda BBC Sport. "Každý, kdo ještě má volnou závodní sedačku, by do ní rád posadil Jensona a Jenson se stále soustřeďuje na Formuli 1, ale chce být v jednom z nejlepších týmů. Takže jsme připraveni vyjednávat.

Vytrvalostní mistrovství světa je impozantní série, která v posledních letech získává na síle. Velmi jí pomohl i přestup Marka (Webbera). Jenson je neuvěřitelně soutěživý a chce závodit. Je ale příliš dobrý na to, aby se plácal někde na konci pole, takže buď dostane konkurenceschopné auto v F1, nebo ho dostane někde jinde."

Legendární 24 hodinovky v Le Mans se letos kromě Marka Webbera zúčastnili i Sébastien Buemi, Nick Heidfeld, Giancarlo Fisichella, Bruno Senna, Alexander Wurz, Marc Gené, Lucas di Grassi a další bývalí piloti F1.