Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Wolff: Poražený dostane další šanci

Wolff: Poražený dostane další šanci

Konec sezóny nebude koncem světa.

Už příští neděli bude mít Toto Wolff v týmu jednoho mistra světa a jednoho velmi zklamaného vicemistra. Uprostřed sezóny vedl šampionát Nico Rosberg, ale vypadnutí v Singapuru a Hamiltonova série vítězství poslali do vedení britského jezdce. Ať už ale titul získá kterýkoliv z nich, nemusí házet flintu do žita, Mercedes mu dá další šanci.

"Jednoho nevyhnutelně čeká trpké zklamání a druhého nepopsatelná radost," uvědomuje si Wolff. "Ale i když na to teď nikdo nemyslím, oba mají před sebou ještě dlouhou kariéru a letos si oba vybudovali skvělé jméno, o které v příštích letech jen tak nepřijdou.

Vzpomeňte si na některé skvělé souboje z historie F1. Například Lauda a Prost v roce 1984. Niki tehdy vyhrál svůj poslední titul a Prost ze souboje vyšel poražený o půl bodu, ale do konce kariéry získal 4 tituly. Skvělý jezdec si vždy zaslouží další šanci a oba naši piloti už dokázali, že jsou špičkovými jezdci."

Vůz Mercedes W05 si během celé sezóny udržel výkonnostní náskok a jezdce trápila především spolehlivost. Wolff si uvědomuje, že by nevypadalo dobře, kdyby o vítězi posledního závodu rozhodla další porucha.

"Nyní musíme zajistit skutečné vyvrcholení fascinujícího souboje mezi Lewisem a Nicem přímo na trati. Takové zakončení jedné z nejnapínavějších sezón Formule 1 bude úžasné pro celý sport. Já sám se už nemůžu dočkat a jsem si jistý, že fanoušci jsou na tom stejně. Ať vyhraje nejlepší!"