Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vettel se chce rozloučit na stupních vítězů

Vettel se chce rozloučit na stupních vítězů

V Abú Zabí vybojoval první titul a nyní ho tam čeká další milník.

Sebastian Vettel se na konci tohoto týdne rozloučí s týmem Red Bull Racing, aby mohl v nejbližších letech oblékat kombinézu Ferrari. RBR opouští po nejhorší společné sezoně, vždyť v roce 2009, v první společné sezoně, skončil v celkovém hodnocení druhý a od té doby už vyhrával jeden titul za druhým. Letos se sice dokázal vzpamatovat z mimořádně neúspěšného začátku sezóny, ale beztak to stačí jen na 4. místo, s velkou bodovou ztrátou na nového týmového kolegu, Daniela Ricciarda. Pokaženou chuť by si ale prý ještě před odchodem rád částečně spravil pódiovým umístěním.

"V Abú Zabí jsem zažil velmi speciální chvíle, v roce 2010 jsem se tam poprvé stal mistrem světa. Pilotoval jsem tehdy RB6, můj dosud nejoblíbenější vůz F1," prozradil Vettel. "Na ten víkend v životě nezapomenu a letos bude okruh svědkem dalšího mimořádně výjimečného momentu mé kariéry, mého posledního závodu s Infiniti Red Bull Racing.

Bude to víkend plný emocí, máme množství společných vzpomínek na úžasné momenty, ale chci si ho naplno vychutnat a s trochou štěstí bych se snad mohl dostat na pódium."

VC Abu Dhabi - Red Bull - Sebastian Vettel

Na rozlučkové oslavě bude jistě přítomen i Daniel Ricciardo a také pro něj to bude zlomový bod jeho kariéry. Po Vettelově odchodu se stane lídrem nejúspěšnějšího týmu posledních let a inženýři již pracují na novém voze podle jeho přání. Australan už prozradil, že tým je spokojen se základem letošního RB10 a RB11 bude jeho evolucí.