Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari chce pomoct Monze zůstat v kalendáři

Ferrari chce pomoct Monze zůstat v kalendáři

Ta se ale zase nechce střídat s Imolou.

Prezident Ferrari se zavázal vstoupit do jednání mezi Formula One Management a Monzou v případě, že by opravdu hrozilo zrušení velké ceny Itálie.

"Z mého pohledu je nepřijatelné, aby Monza padla. Pokud jsou v problémech, tak si budeme muset popovídat s Berniem (Ecclestonem)", řekl Sergio Marchionne. "Ale pokud vezmu v úvahu finanční vyhlídky Monzy, nemyslím, že by ji čekalo vyloučení ze šampionátu. Pokud ale bude třeba, abychom zasáhli do vyjednávání s Ecclestonem, jsme připraveni to udělat."

Na scéně se však mezitím objevil další zájemce, okruh nesoucí jméno Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Jeho zástupci by rádi získali velkou cenu pro sebe a ještě ideálnějším řešením by pro ně mohlo být střídání. Organizátorům závodu v Monze však taková konkurence nevoní, hodlají obnovit oddělená jednání Ecclestonem.

"Respektujeme práci a projekty ostatních, ale v současnosti pracujeme na obnovení kontraktu s FOM," řekl zástupce ACI Milan a SIAS. "Naším cílem je udržet velkou cenu v Monze. Už kvůli tomu, že trať v roce 2022 oslaví sté výročí."

Střídání s Imolou považují za nejposlednější možné řešení.

"Imola nás dodnes oficiálně nekontaktovala a nepodělila se o své plány, ale rotace jakou navrhují, byla vždycky špatnou strategií. Museli bychom k tomu přistoupit zcela novým způsobem a nic takového jsme zatím nezaregistrovali. Ale jsme sportovci a myslíme v první řadě na sport, takže pokud by bylo střídání jediným možným řešením, museli bychom to alespoň zvážit."