Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo: Red Bull opět připraven na boj s Ferrari

Ricciardo: Red Bull opět připraven na boj s Ferrari

Již čeká pouze na Renault.

Daniel Ricciardo byl na začátku sezony párkrát velmi kritický ke svému týmu a veřejně odhalil, že nejen motor Renault, ale i nový vůz Red Bullu zaostával za konkurencí. Dnes si už je ale jistý, že vůz RB11 je minimálně na úrovni Ferrari.

"Výsledek na Hungaroringu byl skvělý ve všech směrech, ale nejvíce nás potěšil vůz a to, jak dobře fungoval," řekl Australan připomínajíc, že na klikatém maďarském okruhu není výkon motoru rozhodující, proto nabízí dobrou příležitost porovnat kvality samotných monopostů.

"Jsme si vědomi, že nám nadále chybějí koňské síly, ale letos jsme nějaký čas neměli ani dobré šasi. V pár posledních závodech a hlavně v Budapešti jsme mohli být opět tak dobří jako loni. Potřebovali jsme se pouze trefit do správného nastavení. Nyní je to velmi dobrý vůz a najít perfektní nastavení je mnohem snazší. Jistě se nám to už častěji podaří než nepodaří. Od začátku sezony jsme s ním prošli kus cesty, změnili toto i tamto a podařilo se."

Renault bude mít novou verzi pohonné jednotky pravděpodobně až na přelomu září a října. Pokud ale bude realita odpovídat číslům z dynamometrů, mohl by Red Bull už v Rusku bojovat o stupně vítězů.

"Papír tvrdí, že pokud bude výkon a vše ostatní podle předpokladů, budeme v dobré pozici. Snadno bychom se mohli ocitnout rovnou na úrovni Ferrari, ale nic není jisté. Někdy dynamometr ukazuje jednu věc a realita na trati je jiná. Raději se nechám příjemně překvapit než bych měl pak být zklamaný, ale může to být velký zlom naší sezony. To by pak samozřejmě mělo dopad i na příští rok."