Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bottas chce porazit Ferrari

Bottas chce porazit Ferrari

Vettel: Zítra se přiblížíme k Mercedesu.

Pokud bude závodní tempo Mercedesu tak dobré jako jeho kvalifikační rychlost, budou se Valtteri Bottas, Sebastian Vettel ani Kimi Räikkönen poprat o poslední místo na stupních vítězů. Suverénně nejspokojenější z této trojice je dnes Bottas, který odstartuje z třetího místa, tedy hned za zády pilotů Mercedesu a z čistší strany tratě.

"Jsem rád, že jsem dnes třetí, z toho místa se dobře startuje, řekl Bottas. "Dnes to bylo pro všechny náročné, ale dobře jsme využili čas v posledním tréninku a v kvalifikaci předvedli pár dobrých kol, takže dnes jsem spokojený."

Vettel je přitom přesvědčen, že třetí místo mohlo být jeho a zítra může dýchat na záda Mercedesu.

"Kvalifikace začala dobře, v Q1 jsme potřebovali pouze jedno kolo, ale pak… Ani nevím. Jak kvalifikace pokračovala, ztratil jsem trochu citu a nedal dohromady nejlepší kolo. Možná objevíme důvod, musíme se na to ještě podívat. Ale možná na tom ani moc nezáleží, zítra to bude o něčem jiném, o dlouhém závodu. Uvidíme, co nám zítřek přinese. S vozem již moc nenaděláme, ale to je stejné pro všechny," řekl Vettel.

"O strategii jsme ještě nerozhodli, ale myslím, že Williams bychom mohli porazit. Máme velmi dobrý vůz. Dnes jsme možná byli o sekundu pomalejší než Mercedes, ale zítra budeme mnohem blíž."

Kimi Räikkönen věří, že zítra rozhodne hlavně práce s pneumatikami a Ferrari na tom bude mnohem lépe než v kvalifikaci. Dnešní rozhodující kolo prý pokazil sám jedním příliš širokým průjezdem zatáčky a na další kolo už nebyl čas.

Úplně jiný závod čeká Felipeho Massu. Také pokazil své kolo, ale už v Q2. Během dalších dvou kol narážel na pomalejší soupeře, a když měl v posledním kole konečně volnou trať, přišel o přilnavost zadních pneumatik. Zítra proto odstartuje z 15. místa.