Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Marchionne: Ecclestone by už měl myslet na odchod

Marchionne: Ecclestone by už měl myslet na odchod

Nebude tu navždy a F1 nemůže čekat nepřipravená.

Bernie Ecclestone má 85 let a nadále je to on, kdo drží kormidlo Formule 1. Svůj 5.3% podíl ve společnosti vlastnící komerční práva prý prodat nehodlá a kdyby i ostatní procenta změnila majitele, jeho místa v čele F1 se to nemusí vůbec dotknout. Podle prezidenta Ferrari je už ale nejvyšší čas, aby Ecclestone začal F1 připravovat na budoucnost bez něj.

"Ecclestone ví, že zde nebude navěky a že jeho budoucnost závisí také na budoucnosti společnosti Formula One Management. Pro něj je nyní skutečnou výzvou připravit organizaci. Potřebuje vytvořit nový systém, ve kterém budou některé odpovědnosti možná vyřešeny jinak než dnes.

S FIA a FOM jsme zodpovědní za udržení určité úrovně vedení F1 a Bernieho schopnosti musíme využít k rozvoji sportu nejlepším směrem. Bernie je svérázný, ale velmi příjemný člověk a úžasně silná osobnost. Netuším, co budu dělat v jeho věku. Neuvěřitelné, co všechno zvládl za posledních 10 let. A ještě nekončí," řekl 63letý Sergio Marchionne.

Ecclestonovi je nejvíce vyčítáno, že publikum F1 stárne a on nedokáže sestavit plán, jak by opět oslovil mladé diváky. Problému nepomáhá ani to, že v řadě zemí získaly exkluzivní práva placené televizní stanice.

"Bernie by měl F1 připravit na budoucnost. Nepochybně máme problém s věkem, takže bychom si měli klást otázku, zda máme čím oslovit mladé lidi. Tento sport má úžasný nevyužitý potenciál. Potřebujeme ho udělat zábavnějším, protože teď je všechno dost předvídatelné a pak je to nuda."