Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes téměř Rosberga stáhl ze závodu

Mercedes téměř Rosberga stáhl ze závodu

Úlomky způsobily přehřívání v brzdovém systému.

Toto Wolff prozradil, že moc nechybělo a z vítězství ve Velké ceně Austrálie by se radoval Lewis Hamilton. Do brzdového systému Nica Rosberga se totiž během závodu dostaly úlomky a způsobily přehřívání.

"Nicův vůz měl problém s přehříváním brzdového třmenu," prozradil šéf Mercedesu. "Teplota vystoupila tak vysoko, že jsme začali zvažovat o stažení vozu ze závodu. To bylo přibližně ve dvou třetinách závodu. K třmenu se dostaly úlomky z trati.

Pak se ale teplota stabilizovala na maximální hodnotě a začala velmi, velmi pomalu klesat. V té fázi závodu to ale bylo pro náš tým hodně náročné. Nico o tom ani nevěděl, nemohli jsme mu to říct (kvůli přísnému omezení radiokomunikace). Mohli bychom mu to oznámit až když by to už bylo nebezpečné. My jsme se k tomuto bodu dostali velmi blízko, ale nemohli jsme nic dělat."

A pneumatiky na tom nebyly o nic lépe.

"15 kol před cílem naše výpočty tvrdily, že pneumatiky to nezvládnou. Pět kol před koncem měla odejít levá zadní pneumatika a její teplota padala s každým dalším kolem. Náš člověk pro pneumatiky řekl jasně, že maximum je 5 kol před cílem. A my jsme to nemohli zastavit. Nemohli jsme mu říct, aby zastavil. To by teplota padla ještě níže. Pak jsme o přilnavost levé zadní pneumatiky opravdu přišli, ale je to pouze jedna pneumatika ze čtyř a nakonec jsme to zvládli."

Nejhorší částí celého víkendu byl pro Mercedes jednoznačně start závodu. Wolff přiznal, že problém se objevil už během tréninků, ale důvod zatím nezná.