Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes pracuje ve dne v noci

Mercedes pracuje ve dne v noci

Hamilton už nesmí mít další poruchu.

Zaměstnanci týmu Mercedes pracují ve dne v noci na odstranění zdroje technických problémů, prozradil technický ředitel Paddy Lowe. Tovární tým německé automobilky navzdory tisícům zimních testovacích kilometrů nepříjemně překvapilo MGU-H, systém rekuperace tepelné energie z výfuku. Lewisu Hamiltonovi to pokazilo dva závody v řadě a technický tým je pod tlakem zajistit bezproblémový víkend oběma svým jezdcům.

"Naší nejdůležitějším úkolem je přijít na okruh s vyřešeným problémem kolem MGU-H, který se objevil ve dvou po sobě následujících závodech. Tým pracuje ve dne i v noci na pochopení problému. Naším cílem je kompletní bezproblémový víkend
," řekl Lowe.

Jak řekl Toto Wolff, poruchy zastiňují i ​​fakt, že Mercedes má opět nejrychlejší vůz a kraluje v hodnocení jezdců i týmů.

"Posoudit dosavadní průběh sezóny je zajímavá úloha. Na jedné straně s náskokem vedeme v hodnocení Poháru konstruktérů a naši jezdci jsou na dvou nejvyšších příčkách jezdeckého šampionátu, takže realisticky je těžké žádat více. Jenže některé věci nešly hladce, měli jsme problémy a pracujeme na jejich odstranění."

Nico Rosberg vyhrál všechny 4 dosavadní závody a na kontě má rovných 100 bodů, Lewis Hamilton má 57 a třetí Kimi Räikkönen z Ferrari 43. V tabulce Poháru konstruktérů nemá Ferrari ani polovinu bodů Mercedesu.