Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lowe: Rosberg to zvládne

Lowe: Rosberg to zvládne

O trénink ho připravil malý únik vody.

Technický ředitel Mercedesu je přesvědčený, že pro Nica Rosberga nebude nepřekonatelnou překážkou dohnat ztracenou hodinu a půl dnešního druhého tréninku. Pomoci mu mají i data, která nasbíral Lewis Hamilton.

"Pro Nica to není zrovna úžasné, je to nová překážka. Přišel o celý trénink," řekl krátce po skončení 2. tréninku Paddy Lowe. "Co se týče domácích úkolů pro celý tým, Lewis v druhém tréninku odvedl fantastickou práci. Vyzkoušel měkké i středně-tvrdé pneumatiky s velkým i malým množstvím paliva, takže máme data pro kvalifikaci i závod a budou z nich těžit oba vozy. Nico využije informace z Lewisova vozu.

Ještě nás čeká třetí trénink a Nico se před kvalifikací rychle naladí na nejvyšší rychlost. Viděli jste, co udělal minulý týden v Rakousku. Vyjel a udělal tři fialové sektory (po selhání závěsu kola v posledním tréninku). Může to dokázat. A jak jsme viděli v prvním tréninku, mezi Lewisem a Nicem byl mini-rozdíl. Bylo vzrušující sledovat, jak se přetahují o nejrychlejší kolo a mají velmi dobrou rychlost."

Mercedes přesně neznal příčinu problému. Z motoru unikala voda, ale naštěstí to byl starší motor, který již Rosberg využívá jen v pátečních trénincích.

"Popravdě řečeno, ještě přesně nevíme. Objevili jsme malý únik vody, objevilo se to jen těsně před začátkem tréninku. Doufali jsme, že to nebude velký problém a zvládneme to i bez opravy, protože je to opravdu velmi malý únik. Nakonec jsme se ale rozhodli raději chránit motor. Bylo tam riziko poškození. Je to sice páteční motor a nebylo v plánu znovu jej použít v závodě, ale co když náhodou? V této fázi jsme nechtěli riskovat jeho poškození."