Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brzy poznáme jezdeckou sestavu Williamsu

Brzy poznáme jezdeckou sestavu Williamsu

Stroll nepotvrzený, ale začne testovat.

Felipe Massa v Itálii oznámil, že toto je jeho poslední sezona v F1. Pro Williams to znamená, že příští rok bude za volantem minimálně jednoho z jeho vozů nový jezdec. Více zdrojů už nepochybuje, že jím bude Lance Stroll. 17letý Stroll je vývojovým jezdcem Williamsu, s náskokem vede Evropský šampionát F3 a jeho kariéra je sponzorována jeho otcem, kanadským miliardářem.

"Teď pro nás ještě není správný čas mluvit o příštím roce," řekla Claire Williams Motorsportu. "Naše oznámení přijde už brzy, ale momentálně nejsem připravená říct nic víc."

Stroll ale brzy rozběhne testovací program, v rámci kterého bude s vozem Williams FW36 z roku 2014 jezdit na několika okruzích F1. Určitě to nebude levné, ale Strollovi to pomůže k lepší připravenosti na první sezonu v F1. Mnozí se domnívají, že smlouva je už dohodnuta a čeká se pouze na možnost požádat o superlicenci FIA, co mohou pouze jezdci, kterým je 18 a více let a na jezdecké licenci již mají alespoň 40 bodů za úspěchy v juniorských a jiných špičkových sériích.

"Snad už brzy bude mít v kapse titul šampiona F3. Jeho životopisu to určitě neuškodí," řekla zástupkyně šéfa týmu Williams.

Do konce sezony zbývají ještě tři závodní víkendy, tedy dohromady 9 závodů a Stroll vede o 61 bodů.

"Lance letos odvedl dobrou práci. Dá se říci, že zničil konkurenci. Přitom všichni vědí, že tato série je jedním z nejlepších zásobovačů F1. Kromě toho s námi absolvuje vývojový program, během kterého bude jezdit ve starém voze F1.