Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rosberg: Jedno z nejlepších kol v životě!

Rosberg: Jedno z nejlepších kol v životě!

Hamilton uznává výborný výkon svého soupeře.

Velká cena Singapuru 2017 bude pro Nica Rosberga 200. závodem v F1 a odstartuje do ní z pole position. Byl o polovinu sekundy rychlejší než Daniel Ricciardo a o tři čtvrtiny sekundy rychlejší než Lewis Hamilton, k čemuž mu pomohlo jedno z nejlepších kol v životě.

"Rozhodně výborné kolo pro mou 200. velkou cenu, určitě jedno ze tří nejlepších mého života, takže jsem opravdu šťastný," řekl Rosberg po skončení kvalifikace. "Všechno šlo dobře, ale z předchozích časů nebylo zřejmé, jak jsme na tom například ve srovnání s Red Bullem, protože v Q2 byli na super-měkkých pneumatikách velmi rychlí. Takže jsem věděl, že do toho musím dát všechno a to kolo se mi opravdu vydařilo. Skvělý pocit."

Rosberg může být o to šťastnější, že jeho soupeř v boji o titul nebude stát s ním v první řadě, ale odstartuje až z třetího místa. Hamilton měl problémy už při nácviku kvalifikačních kol v trénincích a ani rozhodující kola se mu nepovedla podle jeho představ.

"Nejsem nijak frustrovaný, tohle prostě zatím není můj víkend," řekl úřadující šampion. "Neměl jsem moc dobrý kol a nepodařilo se mi dát dohromady jedno opravdu dobré. Nico odvedl dobrou práci a ukázal skutečný potenciál našeho vozu. Zítra se mi snad podaří získat alespoň jedno místo, díky čemuž by tým měl další double."