Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton: Někdo mě nechce nechat vyhrát!

Hamilton: Někdo mě nechce nechat vyhrát!

Mercedes by si měl připravit odpovědi.

Nejsmutnější jezdec na světě? Dnes je jím Lewis Hamilton. Přišel o vítězství i o důležité body do šampionátu, když mu 15 kol před koncem VC Malajsie začal hořet motor. Hamiltonova frustrace je obrovská, a i když po technických problémech na začátku sezóny svůj tým obhajoval před rozzuřeným fanoušky, nyní on sám položil svému týmu velmi nepříjemné otázky.

"Mám otázky na Mercedes. Ztratili jsme už tak moc motorů," řekl úřadující šampion v rozhovoru pro BBC. "Máme osm jezdců (s motory Mercedes) a jen moje se kazí. Někdo mi na to musí dát odpověď, toto je nepřijatelné. Něco nebo někdo nechce, abych letos vyhrál.

Je to zcela nový motor, má za sebou jeden závod. Odjel jsem s ním třetí trénink, kvalifikoval se, je to zcela nový motor z trojice, kterou jsem měl (od VC Belgie). Je to prostě divné. Mercedes udělal asi tak 43 motorů a jen moje odcházejí."

Nico Rosberg po kolizi v první zatáčce sice nevyhrál, ale dostal se na třetí místo a získal 15 bodů, čímž se jeho náskok zvětšil na 23 bodů. Hamiltona trápilo pomyšlení na to, že tato porucha nemusela být poslední.

"Kdo ví, co udělají ty motory, které mi ještě zůstaly. Takže budu držet hlavu dole a doufat v to nejlepší. Nemůžu s tím nic udělat. Budu se s tím muset smířit. Naši lidé tento víkend odvedli fantastickou práci. Dělali jsme, co jsme mohli. Já jsem udělal, co jsem mohl. Ale prostě nedokážu pochopit, proč je tady osm vozů s Mercedesem a pouze já letos přicházím o motory. Cítím, že něco není správně, ale nemohu s tím nic udělat."