Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton Mercedesu stoprocentně důvěřuje

Hamilton Mercedesu stoprocentně důvěřuje

Je šťastný, že může být v tomto skvělém týmu.

Bezprostředně po závodě byl Hamilton vůči svému týmu velmi kritický a dožadoval se odpovědi, proč se kazí pouze jeho motory. Pár hodin po závodě ale už mluvil jinak. Zdá se, že horká hlava rychle vychladla.

"Musíte se na to podívat mýma očima. Na jedné straně jsou úžasné úspěchy v uplynulých dvou letech, za které jsem velmi vděčný. Tito lidé pracují mimořádně tvrdě a teď všichni trpíme. Když s takovými pocity vystoupíte z vozu, když jste vedli závod a po selhání vozu, je těžké říct něco pozitivního.

Ale jak jsem řekl v rozhovoru, Mercedes postavil 43 motorů, tři extra pro mě, ale já jsem měl většinu všech poruch. S tím se těžko vyrovnává, ale těmto lidem stoprocentně důvěřuji. Toto je moje čtvrtá sezona s nimi, lidmi v garáži, lidmi v naší továrně. A všichni mají mou stoprocentní důvěru. Miluji tento tým, bez něj bych nezískal dva tituly mistra světa,“ řekl trojnásobný šampión.

Ale kdo by pak měl být ten "někdo", kdo si prý nepřeje, aby letos získal titul?

"Vyšší moc. Vypadá to, jakoby se do toho vložila vyšší moc. Ale zároveň mi byla dopřána příležitost být tady. Mám kolem sebe spoustu úžasných lidí, mohu být v tomto skvělém týmu, dostal jsem tu šanci vyhrát dva tituly a spoustu vítězství a zlomil jsem několik rekordů. Takže musím být vděčný. Momentálně se necítím zrovna fantasticky, ale dlouhodobě jsem tady šťastný."