Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Wolff: Rosbergova penalizace je totálně absurdní

Wolff: Rosbergova penalizace je totálně absurdní

Räikkönen nesouhlasí.

Toto Wolff má dnes hlavu v smutku kvůli selhání pohonné jednotky Lewise Hamiltona a jeho následných tvrdých vyjádření na adresu týmu a jak sám řekl, nemá čas zabývat se Rosbergovou nespravedlivou penalizací, která na výsledku beztak nic nezměnila. V jednom z rozhovorů ale stručně řekl, co si o potrestání svého jezdce za kolizi s Kimim Räikkönenem myslí.

"Jel úžasně a z chvostu se dostal až na třetí místo, neudělal žádné chyby, o jeho jízdě se nedá říct nic negativního," řekl šéf týmu Mercedes. "Ta penalizace je totálně absurdní. Teď to nemůže být mou prioritou, protože jsme dnes zklamali Lewise. Není čas naříkat nad nespravedlivou penalizaci, která nakonec nic neznamenala, protože Nico zůstal na třetím místě.

Před pár měsíci jsme se dohodli, všichni, že chceme vidět tvrdší závodění, tvrdší souboje na trati a že pokud nebude vina stoprocentně na straně jednoho jezdce, tak je necháme závodit. A teď… Nevím, někdo jiný by k tomu měl něco říct, mojí prioritou dnes bude něco jiného."



Jenže jezdec Ferrari s penalizací souhlasí, jen se mu nelíbí, že Rosberg zůstal před ním, čemu prý hodně pomohlo, že mu poškodil vůz.

"Ohledně Rosberga… Samozřejmě jsem čekal, že se o něco pokusí, protože v první zatáčce zvolil tak trochu zábavnou stopu," řekl po závodě Räikkönen. "Zatočil jsem, uviděl záblesk ve zpětných zrcátkách a musel jsem se klidit na pravou stranu, jinak by to možná byl pro oba konec závodu.

Odnesl jsem si z toho poškozenou podlahu, což mi samozřejmě nepomohlo. Dostal za to penalizaci, ale ta na výsledku nic nezměnila. Přední křídlo bylo jen trochu poškozené na koncové liště, ale poškození podlahy bylo větší. Přišel jsem o některé části a ty pak chyběly, protože tam samozřejmě nejsou bezdůvodně."