Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vettel přiznal chybu v první zatáčce

Vettel přiznal chybu v první zatáčce

Rosbergovi se telefonicky omluvil.

Nico Rosberg se svými fanoušky pravidelně komunikuje prostřednictvím videí zveřejňovaných ve službě YouTube a po Malajsii mimo jiné prozradil, že Sebastian Vettel se mu omluvil za incident v první zatáčce. Jezdec Ferrari se snažil na vnitřní straně zatáčky brzdit co nejpozději, aby se dostal před Maxe Verstappena, zatímco Rosberg před nimi bojoval s Hamiltonem. Vettel na incident doplatil odstoupením ze závodu, Rosberg se musel probíjet téměř celým polem a do cíle dorazil jako třetí.

"Sebastian mi zavolal a omluvil se. Pěkné od něj. Body mi to už nevrátí, ale těší mě, že to udělal," řekl Rosberg, kterého kolize překvapila.

"Měl jsem dobrý start, byl jsem na vnější straně vedle Lewise a pak jsem zezadu ucítil tvrdý náraz a vůz se otočil. V první chvíli jsem si byl jistý, že to je konec, že ​​nebudu moci pokračovat v závodě. Ale co nejrychleji jsem se zase otočil a s překvapením zjistil, že vůz je OK. Tedy mohl být trochu poškozen, ale víceméně v pořádku."

Rosberg dále ve videu přiznal, že v souboji s Kimim Räikkönenem byl velmi agresivní a proti penalizaci neprotestoval. Také má pochopení pro Hamiltonovou frustraci po odstoupení z prvního místa.

"Dokážu se vcítit do Lewisovy situace, protože jsem ji už zažil. Je strašné, když si zasloužíte vyhrát a technika vás srazí na kolena. Jsem si jistý, že byl zničený. Dá se to pochopit."